ข้อสอบภาษาอังกฤษ ป.5  ชุดที่ 1 (มีเฉลยตอนท้าย)

Direction :  Choose  the  best  answer.

1. When  the  teacher  says  “Be quiet”.  What  should  you  do? 

a)  Stop  talking  with  a  friend.                       b)  Look  at  the  blackboard.

c)  Talk  with  a  friend  slowly.                        d)  Stand  up  quickly.

2.  You  do  not  have  an  eraser  and  you  want  to  borrow  your  friend.

      What  should  you  say  with  him?

a)  Do  you  have  an eraser?                              b)  Is  this  your  eraser?

c)  Could  I  borrow  your  eraser?                       d)  Could  you  borrow  my  eraser?

3.  Your  friend  says  “I’m sorry!”  after  he  steps on  your  foot. What  should  you  say  with  him?

a)  You’re  bad.                                                b)  You’re  welcome.

c)  It’s your wrong.                                           d)  That’s  all  right.

4.  Which  word   has   different   sound?

a)       to

b)      go

c)       no

d)      so

5.  What  is your favorite subject ? 

 a )  Eight                                              c ) White

 b )  Mango                                            d ) Science

Time   table

Train  station

Arrive

Depart

Korat

 

5:40 a.m.

Burirum

7:20 a.m.

7:30 a.m.

Ubon

11:40 a.m.

 

Malee lives in Burirum.

 She wants to go to Ubon.

 

6.  What  time  should  she  arrive   at  the  train  station?

a)        Before  7:30 a.m.

b)       After     7:30 a.m.

c)        Before 11:00 a.m.

d)       After    11:40 a.m.

Direction :  Read  the  passage  below  and  answer  the  questions 7 - 10.

Somchai  is  in  Pratom 5.His  house  is  near  the  school , so  he walks  to  school  at  7.15 a.m. Today  his  first  lesson  is  Thai. After  that  he  studies  English  from  9:00 to10:00 a.m.  Then  it  is  break  time. He  studies  Math  at 10:15 a.m. After  lunch  he  plays  table tennis.

7.  Who  is  Somchai?

a)  He  is  a  pilot.                                                    b)  He is a  teacher.

c)  He  is  a  soldier.                                                 d)  He is a  student.

8.  How  long  does  he  study   English?

a)  1 hour.                                                              b)  2 hours.

c)  3 hours                                                             d)  4 hours.

9.  Why  does  Somchai  walk  to   school  ?

a)  His   house  is  near   the   school.                      b)  His  house  is   from   school.

c)  He  doesn’t  have  car.                                      d)  He   like  to  walk   to  school.

10.  What  kind  of  hobby  does Somchai  like  ?

a) Music                                                                  b)  Art

c) Sport                                                                  d)  Reading

At   the  canteen.

 11.      Somchai   :   I’m   very   thirsty.   

            Pranee      :   Here  you  are.

            Somchai    :  Thank  you.

 a)   What   do  you   want ?                            b) Do  you   like  fruits  ?

 c)    I  don’ t   want  to  drink                       d) Could   I   have  some  iced tea ?

 12.         Malee        :  ..............................

               Wichai      :   I  do  a puzzle.

 a)  What   are  you  doing  ?                         

b)  Do  you  do  a  puzzle ?

c)  What  do  you  do  in  your  free  time  ?

d)  When  do  you  keep  your  collection  ?

13.          Suwit      :  ................................. 

               Wason    :   I   have   a  fever .

 a)  What   are  you  ?

b)  What’s   the  matter  ?

c)  What’s  your  name ?

d)  What  do  you  have ?  

14.  At the   Phimai  historical  park , a  foreigner is  looking  for  something .

 A  young guide :  Hello !  ………………………….?

   A   foreigner   :  I  want  to  go  to  the  museum .

a)   How  are  you  ?

b)  Do  you  like  me ?

c)  What  can  I  do  for  you ?

d)   What’s  the  matter  with  you ?

At   the  department  store. 

 15. Pranee  :  ..............................................................

       Venus   :  I  want   the   blue  one  on  the  shelf.

 a)   Which   pocket    do  you   want  ?

b)   Do  you  like the  blue   pocket  ?

c)   What  is  your   favorite  color  ?

d)   Why  do  you  like  the  blue  one ? 

16.   What  grade  are  you  in?

a)  I’m eleven.                                              c)   I’ m  a  student.

b)  I’ m  in the  fifth  grade.                          d)   I’ m  fine.

17.   What  do  you  do  before  you  have  lunch?

a)  I  sweep  the  floor.                                c)   I  wash  my  dishes.

b)  I  wash  my  hands.                               d)  I  clean  the  table.

18.  When  we  have  a  headache, we  go  to  the .................. .

a)   hospital                                                c)   police station                            

b)   grocery                                               d)   museum                             

 19.

 The  weather  is  very  hot. Ann  works  in  the  field  all  day.  She  is  very  tired  and  she  wants  some  water  She  is ................. .

 


 

a)        afraid

b)      thirsty

c)       angry

d)       hungry

Direction :  Read  the  passage  below  and  answer  the  questions. 

        The  woman  said  to  the girl  “Can  I  help  you?  Today  I  have  many  fruits  such  as mangoes, apples, rambutans. They  are c heap  and  fresh”

20.  What  work  does  the  woman  do?

a)  A farmer.                                                                      

b)  A fruit seller.                               

c)  A merchant.                                                                                 

d)  A shopkeeper . 

 

21.      On  the  sidewalk. A  tourist  wants  to  find   the way  to   Khao  Yai  National Park.

            A boy :  ……………………………

          Tourist : Sure, where  is  Khao  Yai  National  Park? 

a)  Anybody  else?

b)  Let’s  go  there  together.

c)  Hello, can  l  help  you?

d)  Go  straight  ahead.

 

 

 


 

Are  you  sleeping?  Are  you  sleeping?

Brother  John, Brother  John.

Morning  bells  are  ringing, morning  bells  are  ringing.

Ding  Dang  Dong

 

 

 

 

 

 

 

22. Which  sentence  is  correct?

a)  Brother  John  is  sleeping.

b)  Brother  John  is  singing.

c)  Brother  John  is  eating.

d)  Brother  John  is  ringing  the  bell.

At   the  classroom.

 23.        Wichai  is   late   for  English  class.

Wichai    :  _______________.

Teacher :  Yes.

 a)  May  I  come  in ?

b)  May  I  go  out ?

c)  Sorry, I’m  late. May  I  go  out ?

d)  Sorry, I’m  late. May  I  come  in ?

24.   Malee   goes  to  school  and  meets  her  teacher  at 7.30 a.m.

        She  says _______________.

a)  Good  morning.                                           b)  Good  bye.

c)  Good  afternoon.                                         d)  Good  evening.

25.   Tawee  and  his  friends  are  writing  English.

        He  doesn’t  have  any  pens. He  says _______________.

a)  I  want  a  pen.

b)  Can  I  help  you ?

c)  I  buy  a  pen.              

d)  May  I  borrow  your  pen, please ?

   On   Christmas   Day.

 26. Nit  and  her  mother  are  in  the  living  room.

Nit    :  Good  morning, mom.

            Here  is  a  Christmas  card  for  you  and Happy  on  Christmas  Day.

Mom :  Thank  you  very  much.

Nit    :  _______________.

 a)  Here  you  are.                                              b)  Excuse  me. Mom.

c)  You’re  welcome.                                           d)  Good  night. 

 27.    Which  group  words  have  different  vowel  sounds?

 a)   man  fan  can                                               b)  small   tall   wall

 c)   say  day  play                                              d)  cap   apple  banana

              

          Preecha  likes  to  play  football.                        He  wants  to  be  a  football  player.

                                   1                                                                  2

            He  is  a  football  player  in  his  school.           He  doesn’t  like  football.

       
 

3

 
 

4

 

 

 

 28.    Which   sentence   is  different?

                a)   1                                                  b)   2

                c)   3                                                  d)   4

29.   Which  one  is  Thai  food?

                a)  Hot dog                                          b)  Hamburger

                c)  Sandwich                                       d)  Papaya  salad

30.   Which   one  is  the  western  festival?

                a)   Songkran  day            

                b)   Halloween  day

                c)   Loy  Kratong  day

                d)   Wisakha  Bhuja  day

31.   The  telephone  is  ringing.  Linda  is taking  a  bath. Linda’s  mother  answers  the  phone.

        Frank  :    Hello.  May  I  speak  to  Linda ,  please  ?

        Linda’ s   mother  :  …………………….

           a)  She’s   speaking.

           b)  She’s   not  in.                     

           c)  Just  a  moment.

           d)  She’s  out.

 Direction :  Read   the  passage  below  and  answer  the question.

                Loy   Kratong    is   one   of   the  festivals   in   Thailand.   It  is  in  November  in  the  full   moon  night.  The   Kratongs  are  made   of  banana   leaves  in many   shapes such as lotus , animals  or  temple.

32.   Why  do  we  make  Kratong?

                a)    To  float  in  the  water.

                b)    To  show  in  the  store.

                c)    To  sell  at  the  market

                d)    To  feed  animals.

              Tom : I’d  like  to  have  fruit  salad.

                John : May I have  onion  soup,please?

                Mary : I  want  American  fried  rice.

33.  Where  are  these  people ?

                a)    At  the  bar.

                b)    At  the  restaurant.

                c)   At   the  fruit  shop

                d)    At   the   swimming   pool

34.  How  many  sheep  does  Dang  have  ?

a)  fivty   sheep                                                     b)  threety  sheep

c)  twenty   sheep                                                 d)  fourty  sheep

35.   Which  animals  do  you  like  most ?

a)   Horses                                                            b)   Hours

c)   History                                                            d)  Hut

36.  Which  English  word  has  the  same  meaning  as “Greeting” ?    

a)  Hello.                                                              b)  Good  bye.

c)  Good  night.                                                   d)  See  you  again.

37.   When  you  want   to  work  on  computer,  where  do  you  click  cursor  first?

a)   Edit                                                                 b)   File

c)   Start                                                               d)   Program

 Direction :  Read   the  passage  below  and  answer  the questions. 

The  students  are  drawing  and  painting  pictures  in  their  classroom. 

38.   What  subject  are  they  studying? 

a)    Art                                                                 b)  Music

c)       Science                                                          d)  English

At  the  classroom.

Pichit :  ____________.

Anan :   Here  you  are.

 

39.         

a)  Can  I  help  you  to  do  your  homework?

b)  Give  me  that  book, please.

c)  I  can’t  find  that  book.

d)  Is  it  your  book  or  mine?

You  should  say   “____________”  ,when  you  don’t  hear  somebody  speaking.

40.

 a)  Sorry.                                                           b)  Excuse  me.

c)  Pardon  me.                                                   d)  Can  I  help  you?

41.    What  should  you  say  when  your  friend  says  “ Thank  you ”  to  you?

a)  Pardon  me.                                                  b)  Excuse  me.

c)  Don’t  worry.                                                d)  You’re  welcome.

42.    I  am  in  Pratom  5.  I  go  to  school  everyday.

         I  am  a  ___________________.

a)  doctor                                                            b)  director.

c) teacher                                                           d)   student

43.  What  do  we  call  the  man  who  sells  many  things  in  his  shop?

a)  A  shopkeeper.                                             b) A  salesclerk.

c)  A  merchant.                                                 d)  A  fruit  seller.

44.  Tom  likes  to  cook.  He  is  a  chef.  Where  does  he  work?

a)  In  school.                                                      b)  In  a  restaurant.

c)       In  a  library.                                               d)  In   the post office.

 Direction :  Read   the  passage  below  and  answer  the questions. 

The  teacher  is  teaching  English  at  9.00 am.  Winai  is  late  and  wants  to  come into  the  classroom.

 45.  Winai :  Excuse me. May I come in ,please ?.   

    Teacher :  O.K.  ........................................

        Winai : Thank you. I will not be late again.

a)  Don’t be late again.                                           b)  That’s good.            

c)  You’re welcome.                                               d)  That’s all right.

 เฉลย

  1. a

  2. c

  3.  d

 4. a

 5. d

 6. a

 7. d

 8.  c

 9. b

10. c

11. d

12. c

 13. b

14. c

15. a

16. b

17. c

18. a

19. b

20. b

21. c

22. a

 23. d

24. a

25. d

26. c

27. d

28. d

29. d

30. b

31. c

32. c

 33. b

34. c

35. c

36. a

37. c

38. a

39. b

40. c

41. d

42. d

 43. a

44. b

45. a

 

 

 

 

 

 

 

 

Comment

smilebig smileopen-mounthed smileconfused smilesad smileangry smiletonguequestionembarrassedsurprised smilewinkdouble winkcry ???????????????   ??????????????????
smilebig smileopen-mounthed smileconfused smilesad smileangry smiletonguequestionembarrassedsurprised smilewinkdouble winkcry ???????????????

Tweet

ดีครับbig smile

#1 By สิราวรรณ (103.7.57.18|182.93.177.251) on 2013-03-05 10:25

ขอบคุณค่ะ

#2 By ครูน้อย (103.7.57.18|10.0.1.40, 122.155.42.72) on 2013-03-05 13:20

#3 By กฤษนันท์ (103.7.57.18|27.55.8.185) on 2013-05-24 12:05

สวัสดี่ค่] ะ

#4 By aom (115.67.132.154) on 2013-08-03 20:25

#5 By tipchanok (27.55.31.53) on 2013-09-28 11:36

#6 By tipchanok (27.55.31.53) on 2013-09-28 11:36

ขอบคุณที่มอบข้อสอบดีๆให้ กำลังเครียดกับการหาข้อสอบ หายเครียดเลยค่ะ

#7 By sureerat duangsin (125.27.150.170) on 2013-10-03 01:00

embarrassed

#8 By (125.25.244.73|125.25.244.73) on 2014-01-30 17:02

#9 By po (110.77.202.130|192.168.48.16, 110.77.202.130) on 2014-02-12 21:51

#10 By (182.93.181.86|182.93.181.86) on 2014-02-13 13:52

#11 By (171.97.194.1|171.97.194.1) on 2014-02-14 15:26

angry smile sad smile

#12 By ุุุัะพด (171.97.194.1|171.97.194.1) on 2014-02-14 15:26

แอบจดดีฟาาาาาาาาาาาาาbig smile

#13 By (171.97.194.1|171.97.194.1) on 2014-02-14 15:27

ดีทุกคนตอบหน่อย

#14 By (171.97.194.1|171.97.194.1) on 2014-02-14 15:28

#15 By : ) (171.5.193.188|171.5.193.188) on 2014-02-15 10:33

#16 By (1.0.151.227|1.0.151.227) on 2014-02-16 12:48

วัดดี

#17 By 1 (1.0.151.227|1.0.151.227) on 2014-02-16 12:49

angry smile เสียใจ เพราะอั้ม

#18 By (1.0.151.227|1.0.151.227) on 2014-02-16 12:50

Thank you so much.

#19 By Sutthisa (171.5.225.155|171.5.225.155) on 2014-02-17 14:18

big smile IT'S VERY GOOD FOR KRU BKN NOK. THANK YOU VERY MUCH.

#20 By surin (203.172.201.31|203.172.201.31) on 2014-02-22 10:35

wink

#21 By (27.145.170.136|27.145.170.136) on 2014-02-22 15:04

sad smile tongue tongue angry smile angry smile angry smile angry smile angry smile angry smile angry smile angry smile angry smile angry smile

#22 By (101.109.96.176|101.109.96.176) on 2014-02-23 10:15

สวัสดีค่ะ

#23 By (49.230.78.113|10.101.142.37, 49.230.78.113) on 2014-02-27 20:36

confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile

#24 By (118.173.202.75|118.173.202.75) on 2014-03-06 15:40

confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile

#25 By (118.173.202.75|118.173.202.75) on 2014-03-06 15:40

confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile

#26 By (118.173.202.75|118.173.202.75) on 2014-03-06 15:40

confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile confused smile

#27 By (118.173.202.75|118.173.202.75) on 2014-03-06 15:40

#28 By (49.230.69.2|10.7.121.21, 49.230.69.2) on 2014-03-08 17:37

#29 By (124.121.121.79|124.121.121.79) on 2014-03-13 20:25

ขอบคุณค่ะ

#30 By (1.10.209.53|1.10.209.53) on 2014-06-05 11:06

big smile big smile big smile

#31 By Rabbit (118.174.107.230|118.174.107.230) on 2014-09-12 11:28

embarrassed embarrassed embarrassed embarrassed งง มากกกกกกกกกกกับเฉลย

#32 By .......... (110.171.199.143|110.171.199.143) on 2014-12-12 22:22